4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

16.01.2022 / 15:35 Politika - Mirko Šarović

Zbog vlasti EU kaznila privrednike RS sa 120 miliona eura

Zbog vlasti EU kaznila privrednike RS sa 120 miliona eura
Foto: Vijesti.ba

Komentarišući obustavljanje ekonomske pomoći EU za ekonomiju zemlje u borbi protiv pandemije predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da obustavljanje 120 miliona eura pomoći, najdirektnija i prva veća opomena...

... prema vlastima u Republici Srpskoj i njihovoj pogubnoj politici!

“Kao stranka nadamo se da Republika Srpska neće trpjeti dalju štetu izazvanu neodgovornim ponašanjem pojedinaca iako se opet najavljuje mogućnost novih ekonomskih mjera. Ovaj prijeko potreban novac trebao je da posluži privrednicima zemlje, uključujući i privrednike iz Republike Srpske, da saniraju posljedice na ekonomiju izazvane pandemijom korona virusa”, kazao je Šarović.

On je poručio da je obustavom 120 miliona eura pomoći EU režim direktno kaznio i oštetio privrednike iz Republike Srpske!

“Mi iz SDS smo proteklih sedmica jasno upozoravali do čega nas ovakva politika vlasti može da dovede uključujući najgora scenarija kao i ekonomske i neke druge sankcije i narodu i Republici Srpskoj. Vladajuća koalicija je igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i zloupotrebljavajući patriotska osjećanja naroda, otvorila sve moguće frontove krize, bez jasnog plana, i ne vodeći računa o mogućim posljedicama, nastojeći da stanje konflikta iskoristi isključivo za svoje potrebe osvajanja vlasti”, pojasnio je Šarović.

Cilj im je, kaže predsjednik SDS, iskoristiti krizu držeći ovakvo stanje do izbora uz uhodanu taktiku optuživanja opozicije za tobožnju izdaju.

“A sada je potpuno jasno da se polako povlače i samo prave strategije kako da to narodu saopšte. Upravo zbog toga želim da kažem da je najveća izdaja Republike Srpske i njenih građana ogromna postojeća javna korupcija i kriminal koji su po svim relevantnim parametrima, najveći Evropi! Najveća izdaja je rastuće siromaštvo i masovni egzodusi stanovništva što je direktna odgovornost i ide na dušu postojećeg režima u Republici Srpskoj!”, zaključio je Šarović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo