28°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 28°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

13.01.2022 / 16:03 SHOW - Premijera 14. maja

Kevin Spacey: Nije me dugo trebalo nagovarati da utjelovim lik Franje Tuđmana

Kevin Spacey: Nije me dugo trebalo nagovarati da utjelovim lik Franje Tuđmana

Kevin Spacey dao je intervju za Hrvatski tjednik.

"Nije me trebalo dugo nagovarati da utjelovim lik Franje Tuđmana", naslov je članka u kojem Spacey govori da je Tuđman bio istinski državnik kakvih danas nema. U intervjuu je ispričao i da se Tuđmanom bavio oko osam mjeseci. "Oko tri mjeseca vrlo intenzivno", naglašava.

Rekao je i da ga Jakov Sedlar nije dugo trebao nagovarati da prihvati ulogu Tuđmana. "Mi smo prijatelji i znam da mi ne bi nešto loše pokušao uvaliti. On je vrlo iskreno i s dosta strasti govorio o Tuđmanu, njemu je bilo jako stalo da ja odigram njegovog prijatelja Franju i brzo smo se dogovorili", kaže.

Hrvatski tjednik se u tekstu jako potrudio nahvaliti Sedlarov film o Tuđmanu, pa tako pišu da je "Spacey u interpretaciji snažniji i od samog Tuđmana". "Svaka riječ koju je izgovarao djelovala je kao da je upravo tada smišljena, a bila je itekako pripremljena od strane sjajnoga glumca koji je došao u Hrvatsku dati najbolji dio sebe, kako bi što bolje interpretirao najboljega od svih", pišu te dodaju da je Spacey "s iskrenom strašću izgovarao svaku rečenicu", prenosi Index.hr.

Brojne optužbe za seksualno zlostavljanje nazivaju "hajkom" i zaključuju da su "zli ljudi u Hrvatskoj njegove pravosudne probleme pokušali staviti u prvi plan". Inače, film će premijeru imati 14. maja, na Tuđmanov stoti rođendan.(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo