8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

12.01.2022 / 15:16 Crna hronika - Akcija "Trag"

FUP: Dvojica muškaraca uhapšena zbog trgovine narkoticima

FUP: Dvojica muškaraca uhapšena zbog trgovine narkoticima
Foto: FUP

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u okviru akcije "Trag" uhapsili su dvojicu muškaraca zbog više krivičnih djela povezanih s trgovinom opojnih droga.

Iz FUP-a su saopćili kako su 10.01.2022. godine, njihovi službenici provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti izveli operativnu akciju "Trag" na području Kantona Sarajevo, te slobode lišili dvije osobe inicijala F.N. (1978) i N.N. (1983) iz Sarajeva koji se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela i to "Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", "Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje", "Oštećenje tuđe stvari" i "Ugrožavanje prometa", a sve u vezi s krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Policijski službenici su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila u kojem su bila osumnjičene osobe zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom opojnih droga.

"Na jasna upozorenja policijskih službenika, pomenute osobe su se oglušila, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policijskih službenika, tom prilikom su lakše povrijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu. Prilikom bjega, osumnjičeni su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela", navodi se.

Osobe su lišena slobode nakon policijske potjere, te slijetanja sa puta usljed neprilagođene i brze vožnje na lokalitetu općine Ilijaš.

"Po nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Osobe lišena slobode su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznala da su tog dana prevozili oko 2 kilograma opojne droge, te da su istu odbacili. Oni su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", zaključili su iz FUP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo