7°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

09.01.2022 / 18:16 Fudbal - Bundesliga

Pobjeda Kolna u Berlinu

Pobjeda Kolna u Berlinu
Foto: Twitter
Nogometaši Kolna nastavili su sa odličnim rezultatima pošto su u meču 18. kola Bundeslige slavili protiv Herthe u Berlinu 1:3 i tako došli na svega dva boda od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Koln je bio daleko bolji tim u prvom poluvremenu, a idealna dva minuta za Jarčeve viđena su u rasponu od 30. do 32. minuta, kada su postigli dva gola.

Gost je poveo u 30. minutu golom Anthonyja Modestea, koji je pokazao sjajan osjećaj i glavom ispratio centaršut saigrača poslavši loptu iza leđa golmana domaćih.

Svega dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:2, a strijelac drugog gola za Koln bio je Ondrej Duda, koji je iskoristio odbijenu loptu i savladao Alexandera Schwolowa.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a povratak Herthe u igru nagovijestio je u 57. minutu Vladimir Derida, sjajnim golom iz slobodnog udarca. Češki vezista je ubacio loptu u kazneni prostor Kolna, ali ona na putu do mreže nije nikog zakačila i prevarivši gostujućeg golmana završila u mreži.

Da bodovi idu za Koln potvrdio je ipak u prvom minutu nadoknade Jan Thielmann za veliku radost Jarčeva i nadu da će u ovoj godini dogurati daleko.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo