9°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C

05.01.2022 / 18:09 BiH - Reakcije

Tegeltija i supruga se oglasili o američkim sankcijama

Tegeltija i supruga se oglasili o američkim sankcijama
Foto: Facebook

Bivši predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija i njegova supruga Tijana našli su se danas na američkoj crnoj listi. Tim povodom oglasili su se na društvenim mrežama.

"Jako sam žalosna. Taman sam htjela doći. Nemojte šta zamjeriti", napisala je Tijana, uz emoticone koji plaču od smijeha, slomljeno srce i srce u bojama zastave RS.

Milan smatra kako je potpuno jasno da su sankcije instrument američke vanjske politike i kao takve predstavljaju vanjsku politiku SAD-a.

"Zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu, sem u kontekstu političkog pritiska strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH", ocijenio je Tegeltija

Smatra da je potpuno nebitno "na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti niti osoba ima priliku od toga da se brani".

"Prema tome, nemam nikakvu potrebu da se branim, jer bi to bilo besmisleno jer kako rekoh, ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države, nego su rezultat politike koja u sebi sadrži brutalni politički pritisak.

Svoj sam posao radio i radim čestito, pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubjeđenjima, što namjeravam i da nastavim.

Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci, a imao sam svega 20-ak godina onda, sada u ovim godinama zbog RS-a i mog naroda mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD - napisao je Milan Tegeltija na svom Facebooku.

Podsjetimo, na američkoj crnoj listi, osim supružnika Tegeltija, našli su se i Milorad Dodik, ATV i Mirsad Kukić.



(Vijesti.ba)

 

 

Izdvajamo