12°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

01.01.2022 / 15:38 Fudbal - Premiership

City nakon preokreta savladao Arsenal na početku nove godine

City nakon preokreta savladao Arsenal na početku nove godine

Prvi premijerligaški meč u 2022. godini nije razočarao – Manchester City je u okviru 21. kola u uzbudljivom okršaju porazio Arsenal u gostima rezultatom 1:2 i tako uvećao prednost na vrhu tabele u odnosu na prvog pratioca Chelsea. Pobjednički gol postigao je Rodri u trećem minutu sudijske nadoknade.

Poslije svega desetak minuta igre vidjeli smo sporni momenat u kaznenom prostoru Cityja, oboren je Odegaard, ali je sudija Atwell pokazao da nije bilo penala.

Zaprijetio je potom Arsenal preko Martinellija, uzvratio De Bruyne na drugoj strani, a onda su Topnici poveli u 31. minutu kada je Bukayo Saka iz prve pogodio mrežu Edersona poslije prodora Tierneya po lijevoj strani.

Mogao je do kraja poluvremena Martinelli u dva navrata da ozbiljno ugrozi gol Cityja, međutim rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena.

A u drugom dijelu igre uslijedilo je pravo pomračenje Arsenala, koji je u razmaku od svega nekoliko minuta ispustio vodstvo, propustio kolosalnu priliku i zaradio crveni karton.

Prvo je Xhaka skrivio penal koji je u 57. minutu u gol pretvorio Riyad Mahrez, zatim je Ake skinuo loptu sa gol-linije nakon čega se Martinelli propisno obrukao, a onda je Gabriel zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Jesusom.

Arteta je bio prinuđen da svojim izmjenama pojača defanzivu, ali to nije pomoglo njegovoj ekipi da izbegne potpuni preokret. Igrao se treći minut nadoknade vremena, poslije odbijene lopte u kaznenom prostoru najbolje se snašao Rodri koji je tako donio veliki preokret na Emiratesu.

Imaće Arsenal za čim da žali, dok je Cioty upisao 11. uzastopnu prvenstvenu pobjedu.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo