8°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

31.12.2021 / 12:44 Regija - Srbijanski ministar

Vulin: Šta će nam EU ako moramo prihvatiti genocid u Srebrenici

Vulin: Šta će nam EU ako moramo prihvatiti genocid u Srebrenici
Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je stvaranje takozvanog srpskog svijeta „ključ opstanka“ srpskog naroda.

 

U intervjuu za praznično izdanje Novosti, Vulin je upitao i šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u EU ako to, kako je rekao, podrazumijeva da „moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku“.

„Čvrsto vjerujem u potrebu stvaranja ‘srpskog sveta’, da Srbi budu jedinstven politički narod koji o ključnim pitanjima donosi jedinstvene političke odluke i formuliše ih u Beogradu. To je ključ našeg opstanka“, ocijenio je Vulin.

Dodao je da ne vjeruje u mogućnost izbijanja novog rata na Balkanu, ali i ocijenio da je „najveći izvor sukoba“ politika Velike Albanije.

„Da li je moguće da Viola fon Kramon, Zagreb, Priština, Podgorica, islamski elementi u Sarajevu nama zapravo žele dobro i zato napadaju ‘srpski svet’? Ne bih rekao. Svi nam žele dobro, ali tako da Srba bude što manje preko granica Srbije, a da uticaj Srbije ne postoji“, naveo je Vulin.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo