°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

29.12.2021 / 16:28 Ekonomija - Projekti

Ministar Dedić razgovarao s premijerom Posavskog kantona i ministrom poljoprivrede

Ministar Dedić razgovarao s premijerom Posavskog kantona i ministrom poljoprivrede
Foto: FENA
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu ministarstva primio Đuru Topića, premijera Posavskog kantona i Matu Brkića, ...

... ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavskog kantona. Sastanku je prisustvovao i Mato Jozić, ministar pravde u Vladi Federacije BiH.

Premijer Topić i ministar Brkić informirali su ministra Dedića o aktivnostima koje Vlada Posavskog kantona i resorno ministarstvo poduzimaju u oblastima poljoprivrede i vodoprivrede.

“Usvojenim budžetom Posavskog kantona za narednu godinu predviđena su izdvajanja za poljoprivredu i ovom prilikom izražavam spremnost za sufinansiranje zajedničkih projekata u oblasti poljoprivrede od komasacije i navodnjavanja zemljišta do podrške kapitalnim investicijama” kazao je premijer Topić.

Ministar Brkić je istakao da su poljoprivredni proizvođači zadovoljni redovnošću isplata poticajnih sredstava kao i drugim mjerama podrške s federalnog nivoa.

Topić i Brkić su izrazili zahvalnost Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje je poljoprivrednicima Posavskog kantona u prošloj godini pružilo podršku od 6,4 miliona KM.

Ministar Dedić izrazio je spremnost da se resorno ministarstvo pored već kreiranih mjera podrške uključi i u one projekte koji mogu doprinijeti boljem položaju poljoprivrednika.

“Vjerujem da se kroz sredstava iz budžeta svih nivoa vlasti u Federaciji BiH kao i kroz zajedničke projekte može osigurati veća podrška i time pomoći održivost i konkurentnost poljoprivrednih proizvođača, posebno u svjetlu sve češćih poskupljenja repromaterijala i drugih troškova koje poljoprivednici imaju”, kazao je ministar Dedić, saopćeno je iz ovog ministarstva.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo