-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

08.12.2021 / 14:44 Politika - Stanivuković: Znaš šta ovo znači!

SNSD većina pala na rebalansu budžeta u Banjaluci

SNSD većina pala na rebalansu budžeta u Banjaluci
Nakon što je SNSD odlučio da bojkotuje Skupštinu Grada Banjaluka, njihovi partneri SP i Ujedinjena Srpska ostali su na sjednici, te glasali za rebalans budžeta, prenosi N1.

Rebalans je usvojen sa svega jednim suzdržanim glasom, a gradonačelnik Draško Stanivuković je vriskom iskazao sreću i zadovoljstvo.

“Istorijska sjednica Skupštine Grada Banjaluka. Danas je SNSD otišao u istoriju, u prošlost”, rekla je Smiljana Babić Moravac iz PDP-a.

Prvi je ovo put da većina okupljena oko SNSD nije jedinstvena, što je pobudilo pitanja da li je SNSD izgubio većinu u Banjaluci.

“Znaš li šta znači ovo čovječe”, ponovio je nekoliko puta prije pres-konferencije vidno uzbuđeni Stanivuković. “Ovo je veće nego izbori”, kaže jasno.



“Imamo rebalans bez SNSD, imamo 17 miliona na raspolaganju, možemo da čistimo snijeg, krpimo rupe, da gradimo školu u Adi, most u Česmi, da sređujemo Gospodsku, da radimo vodovod i kanalizaciju, a sve se dešava u sedmici kada je stigla i pomoć Srbije. Skupštinska većina na rebalansu budžeta je pala, jer je jasno da ne mogu ucjene proći. Nisu odbornici za ili protiv Stanivukovića, već ZA Banjaluku. Zahvalan sam odborncima Socijalističe partije, Ujedinjene Srpske, ali i potpredsjendiku Čudiću, ljudima iz SDS, PDP, Banjaluka zove… Što da krijem, US je rekla naš amandman je most u Docu, u redu, idemo, radimo. Koliko god da sam srećan, ne mogu da sakrijem, ali ne likujem”, istakao je Stanivuković.

Govorio je da je bilo ucjena od strane SNSD prema nekim odborncima, te da su pojedini i namjerno izbjegli da dođu.

Nije žellio govoriti da li ovo znači da je u banjaluci formirana nova skupštinska većina. “Sutra ćemo vidjeti, šta će biti sutra. Što su bitke teže, to je slađa pobjeda. Moraću pojesti nešto, da prođe nervoza u želucu”.

Neven Stanić iz US rekao je da su oni kao klub i partija dupli pobjednici, jer su insistirali da se usaglašavaju politike.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo