12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

06.12.2021 / 16:52 BiH - Ambasador SAD

Nelson uručio SIPA-i donaciju vrijednu 1,5 miliona dolara

Američki ambasador Nelson uručio vrijednu donaciju Državnoj agenciji za istrage i zaštitu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, vojni ataše brigadir Michael Tarquinto i šef Ureda za obrambenu suradnju major Taib Grozdanić predali su danas Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme u vrijednosti više od 1,5 miliona dolara, a koju će koristiti Jedinica za specijalnu podršku SIPA (JSP).

Ova oprema omogućit će Jedinici za specijalnu podršku SIPA-e da ispuni svoju važnu misiju pružanja zaštite građanima Bosne i Hercegovine.

- Sjedinjene Države su snažno posvećene vladavini prava i sigurnosti u BiH. Američka ambasada smatra da je mandat SIPA-e za borbu protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih zadataka. To ostaje jedno od najizazovnijih pitanja za sigurnosnu zajednicu, kao i jedan od primarnih razloga zašto mladi ljudi u Bosni i Hercegovini razmatraju odlazak iz zemlje dok planiraju svoju budućnost. Ostajemo duboko posvećeni borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini i u regiji – saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo