-5°C
Mostar 1°C
Tuzla 0°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

06.12.2021 / 14:13 Politika - Predsjedništvo BIH

Komšić i ambasadorica Nigerije: Povećati trgovinske i investicijske aktivnosti

Komšić i ambasadorica Nigerije: Povećati trgovinske i investicijske aktivnosti
Foto: FENA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Federativne Republike Nigerije za BiH, sa sjedištem u Budimpešti Modupe Irele.

Komšić je istakao da se današnjom predajom akreditiva nastavlja uspješna saradnja između Bosne i Hercegovine i Nigerije, velike zemlje s ogromnim potencijalima i značajnim faktorom na afričkom kontinentu.

Smatra da dosadašnja saradnja Bosne i Hercegovine i Nigerije treba da bude još intenzivnija i sadržajnija, ukazavši da u takvim odnosima BiH ima veliki ekonomski potencijal i prirodna bogatstva. U tom smislu je zajednički konstatirano da je od posebnog interesa razvoj u poljoprivrednoj djelatnosti, prehrambenoj industriji, energetici, metalnoj i namjenskoj industriji i turizmu.

Ambasadorica Nigerije Modupe Irele naglasila je da će za vrijeme mandata uložiti sve napore da budu produbljeni odnosi između dvije zemlje, da će nastojati unaprijediti prijateljske veze između njihovih naroda i učiniti još snažnijim trgovinsko partnerstvo, koje je usporeno zbog pandemije COVID-a 19.

Naglasila je da će kao ambasadorica u Bosni i Hercegovini uložiti sve napore da ponovo oživi, održi i poveća trgovinske i investicijske aktivnosti između dvije zemlje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo