16°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

06.12.2021 / 13:25 Ostali sportovi - Helmut Marko

Iz Red Bulla se žale: Osjećamo se da nas ne tretiraju isto

Iz Red Bulla se žale: Osjećamo se da nas ne tretiraju isto
Foto: Reuters

Savjetnik Red Bulla Helmut Marko je bio vrlo nezadovoljan jer je Max Verstappen dobio kaznu zbog sudara s Lewisom Hamiltonom.

Marko smatra da Verstappen nije zaslužio kaznu te da nije napravio ništa protivno pravilima, a smatra da je su suci progledali kroz prste Lewisa Hamiltonu.

U utrci koja je napravila nove kontroverze u duelu Hamilton – Verstappen, Max je bio taj koji je izvukao deblji kraj. On je u dva navrata imao dvoboj s Hamiltonom. U jednom je došlo i do sudara, a u Red Bullu smatraju da to nije bila Maxova krivica. Ljuti su i zbog toga što je Hamilton bio daleko iza Verstappena u formacijskom krugu prije drugog ponovljenog starta.

“Naši inženjeri pripremaju dokaze da je Max konstantno kočio i da nije pokušavao napraviti ‘break test’ kao što je Hamilton rekao. On se zakucao u naš bolid. Napravio je dvij posjekotine na zadnjem pneumatiku i zbog toga se nismo mogli dalje utrkivati”, rekao je Helmut Marko, prenosi N1.

“Druga stvar je drugi start. Hamilton je bio iza Verstappena za deset dužina automobila. Vettel je dobio kaznu za to u Budimpešti. Ovakvim manevrom je Hamilton bolje pripremio gume za start. Osjećamo da nas ne tretiraju isto”, rekao je Marko.

Posljednja utrka sezone vozi se ovog vikenda u Abu Dhabiju uz prijenos na Sport Klubu, a u nju oba vozača ulaze bodovno poravnati. Marko ne najavljuje nikakve promjene u pristupu pred posljednju utrku.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo