28°C
Mostar 31°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

06.12.2021 / 12:53 SHOW - Otvorio dušu

Princ William govorio o događaju koji je uticao na njegovo zdravlje

Princ William govorio o događaju koji je uticao na njegovo zdravlje
Foto: Instagram

Princ William se otvorio u intervjuu i otkrio da je patio od tjeskobe i depresije nakon što je svjedočio posljedicama užasne nesreće u 2017. godini.

William je tada radio kao pilot helikoptera u službi hitne pomoći, a nastojali su spasiti teško ozlijeđenog dječaka Bobbyja Hughesa, koji je u to vrijeme bio svega nekoliko godina stariji od njegovog sina Georgea, piše Daily Mail.

"Kad smo stigli na mjesto nesreće, u glavi nam je bila jedna misao - kako pomoći dječaku. Roditelji su bili histerični, kao što možete zamisliti, vrištali su, plakali, bili su u pravoj agoniji. I to živi s vama. Te večeri sam otišao kući prilično uzrujan. Nisam plakao, ali u sebi sam osjećao da se nešto promijenilo - osjećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko mučno, kao da cijeli svijet umire", rekao je William u razgovoru Prince William: Time to Walk, koji je dio Appelove audioserije, piše Index.hr.

Dodao je da je sedmicama njegov očaj samo bio veći.

"Jednostavno osjećaš svačiju bol, svačiju patnju. A to nisam ja, nikad prije nisam to osjetio... Moj osobni život bio je u redu, sve je oko mene funkcioniralo. Bio sam sretan kod kuće i na poslu, ali istodobno sam nastavio gledati u sebe i pitati se: 'Zašto se ovako osjećam? Zašto se osjećam tako tužno?' Počeo sam shvaćati da traume i tugu svih tih ljudi zapravo nosim kući, a sve to utiče na čovjeka", rekao je vojvoda u razgovoru.

No, dodao je da su mu razgovori s kolegama i upoznavanje porodice dječaka pomogli da s vremenom bude bolje.

Williamov intervju, koji u ponedjeljak izlazi u potpunosti, u trajanju od 38 minuta, za Daily Mail je komentirao izvor blizak kraljevskoj obitelji.

"Ovakvu vrstu intervjua ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Cambridgea, ne samo kao člana kraljevske porodice nego i kao osobe", istaknuo je neimenovan izvor.

U ovoj Appleovoj audioseriji slavne osobe dijele svoje intimne uspomene s javnosti. Za epizodu s princom Williamom Apple je dao šesteroznamenkastu donaciju trima dobrotvornim organizacijama koje je odabrao sam William. Organizacije su iz Velike Britanije, Amerike i Australije.(Vijesti.ba)

Izdvajamo