19°C
Mostar 25°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

06.12.2021 / 11:04 BiH - Saopštenje za javnost

Bosnalijek se oglasio o akciji SIPA-e

Bosnalijek se oglasio o akciji SIPA-e
Foto: Arhiv

Nakon što je objavljeno da pripadnici SIPA-e po naredbi Suda i Tužilaštva BiH pretresaju "Bosnalijek", dok je među osumnjičenima i direktor Nedim Uzunović, iz ove kompanije su se oglasili saopštenjem.

- Vezano za istražne radnje koje se provode u kompaniji "Bosnalijek", ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini.

Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima - navodi se u saopštenju "Bosnalijeka".

Dodaje se da je "Bosnalijek" najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika.

- U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija Covid-19, "Bosnalijek" je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu.

Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa - zaključuje se u saopštenju "Bosnalijeka".(Vijesti.ba)

Izdvajamo