12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

05.12.2021 / 09:17 Crna hronika - U naselju Dobrinja

Požar u Sarajevu: Gorjelo 6 vozila, uhapšena jedna osoba

Požar u Sarajevu: Gorjelo 6 vozila, uhapšena jedna osoba
Foto: Avaz

Prema izvještaju sarajevske policije, sinoć oko 23.03 sati, obaviještena je četvrta PU da je na parking prostoru u ulici Bulevar Mimar Sinana bb, općina Novi grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu "VW" GolfA-3, gdje se požar proširio na pet drugih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini.

- Požar lokalizovan od strane P.V.B Kantona Sarajevo u 23.20 sati, na licu mjesta nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutamjih sati, te da se izvrši uviđaj u prisustvu stalnog sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz Člana 323 KZ FBiH, lzazivanje opće opasnosti, policijski službenici PS Dobrinja lišili su slobode lice S. R. iz Sarajevu. Lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela - navode iz sarajevske policije.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo