0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

05.12.2021 / 09:13 Ostali sportovi - Rutinski

Hrgović u Las Vegasu nokautirao Ahmatovića i došao do 14. pobjede u karijeri

Hrgović u Las Vegasu nokautirao Ahmatovića i došao do 14. pobjede u karijeri

Filip Hrgović ušao je oko 2:30 po našem vremenu u nedjelju ujutro u ring i uspješno završio svoju 14. borbu u profesionalnoj karijeri. Protivnik u Las Vegasu bio mu je njemački borac iz Srbije Emir Ahmatović, 34-godišnjak koji je dobio svih 10 dosadašnjih borbi, ali redom protiv neuglednih protivnika.

Na vaganju prije meča potvrdilo se da je Hrgović osjetno teži od protivnika. Vaga mu je pokazala 112, a Ahmatoviću 103.6 kilograma, a razlika se vidjela i u ringu. Hrgović je dominirao od prvog trenutka meča i bez većih problema došao do nove pobjede, piše Index.hr.

Ahmatović je pružio vrlo dobar otpor Hrgoviću u prvoj rundi, ali onda je u drugoj hrvatski boksač nametnuo svoj ritam i čak dva puta natjerao njemačkog borca u nokdaun. Sudac je brojao Ahmatoviću, ali ovaj se uspio pridići i dočekati treću rundu. Na početku treće runde Hrgović ga je nokautirao i došao do nove pobjede.

Priredbu na kojoj je održan ovaj meč predvodi borba između Devina Haneyja i Josepha Diaza. Riječ je o meču za WBC-ovu titulu u lakoj kategoriji. Neporaženi Haney (26-0-0) brani pojas koji drži od 2019. godine, a uspješno ga je obranio tri puta. Joseph Diaz (32-1-0), s druge strane, u srpnju ove godine osvojio je WBC-ov pojas privremenog prvaka lake kategorije.



(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo