3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

04.12.2021 / 22:28 Rukomet - Premijer lige BiH

RK Hadžići: Skandalozne odluke u Banjoj Luci, bačena je ljaga na ženski rukomet

RK Hadžići: Skandalozne odluke u Banjoj Luci, bačena je ljaga na ženski rukomet

Večeras je u Banjoj Luci odigran derbi 10. kola Premijer lige BiH za rukometašice u kojem je domaći Borac savladao ekipu Hadžići Interlogistic, 26:22.

No, sudeći po saopštenju gostujuće ekipe, susret je protekao uz brojne diskutabilne sudijske odluke. Njihovo obraćanje prenosimo u potpunosti:

“Derbi PLBiH za rukometašice – nažalost u sjeni sudijskog para Miljković – Ristanić iz Bijeljine.

Večeras su naše “Lisice” odigrale derbi kola u gostima protiv ekipe ŽRK Borac Banja Luka. Od prve minute namećemo svoj tempo i većim dijelom poluvremena imamo prednost te na poluvrijeme odlazimo sa jednim golom razlike pri rezultatu 10:11.

Drugo poluvrijeme nastavljamo tamo gdje smo stali, ali na scenu tada stupaju arbitri Miljković – Ristanić!

Naše djevojke se bore svim srcem i u 53. minuti imaju prednost od tri gola razlike, 19:22. Skandalozne odluke i evidentno tendenciozno suđenje dovodi do ukupno osam isključenja i tri crvena kartona, a utakmicu privodimo kraju sa svega četiri igračice na terenu. U ključnim momentima utakmice Miljković – Ristić preokreću utakmicu te na kraju imamo rezultat 26:22 u korist domaće ekipe.

Za naših osam godina takmičenja na svim nivoima nismo bili u prilici da pišemo žalbu na neku utakmicu i suđenje, ali ovaj put smo zaista morali!

Izražavamo ogorčenost na ovakvo suđenje te pozivamo nadležne da već jednom stanu u kraj ovakvim nesportskim ponašanjima koji bacaju ljagu na ženski rukomet u BiH!

Ostaje čuđenje kako je moguće da gore spomenuti sudijski par i Bijeljine može biti delegiran za jednu ovako važnu utakmicu – derbi kola, a možda i utakmicu koja odlučuje o prvaku BiH! Da ne govorimo kako je jedan od arbitara otvoreno poručio da, citiramo, “Hadžići neće biti prvak dok ja sudim”.

Našim hrabrim “Lisicama” i stručnom štabu čestitamo na izuzetnoj borbenosti i hrabrosti. Odlazimo na zasluženu pauzu, ali obećavamo da ćemo se vratiti još jači!

Za naš grad, za naš klub – RK Hadžići Interlogistic.”


(Vijesti.ba)

Izdvajamo