20°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

04.12.2021 / 19:33 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Obećavam, razgovaraću sa Rio Tintom, ne smiju da misle samo na profit

Vučić: Obećavam, razgovaraću sa Rio Tintom, ne smiju da misle samo na profit
Foto: Agencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa kompanijom Rio Tintom da ne prave deponiju između Jadra i Korenite, kao i da ne smiju da računaju samo na svoj profit, već i na život i zdravlje ljudi na tom prostoru.

„Obećavam, razgovaraćemo i videćemo kakve su ugovorne obaveze prema Rio Tintu i od njih ćemo da tražimo, da se odlagalište ili deponija skloni, kao i da ne mogu samo na svoj profit da računaju nego i na život i zdravlje ljudi“, rekao je predsjednik u Gornjim Nedeljicama.

Vučić je rekao da će predložiti Vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država.

„U taj fond bismo uključili Mačvanski okrug, Kolubarski i Zlatiborski okrug i u njemu će narod učestvovati, i odlučivati kome će davati pare. U budžetskim zelenim fondovima država je odlučivala, a u ovom ćete samo vi (narod)“, rekao je on.

Vučić je dodao da će taj zeleni fond verovatno biti formiran već od 1. januara i za njega će biti odvojeno 10 miliona eura.(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo