-5°C
Mostar 1°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

03.12.2021 / 12:15 Crna hronika - Akcija 'Transporter'

Nakon višednevnog bjekstva Petar Dukić se predao Tužilaštvu BiH

Nakon višednevnog bjekstva Petar Dukić se predao Tužilaštvu BiH

Nakon višednevnog boravka u bjekstvu, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama, Petar Dukić (1980.), predao se Tužilaštvu BiH, nakon čega je postupajući tužitelj naredio lišenje slobode osumnjičenog.

Tužilac  iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što je ispitao osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U prostorijama koje koristi osumnjičeni, prilikom nedavnog provođenja akcije “Transporter”, pronađena je i zaplijenjena velika količina od više od 300 kilograma opojne droge marihuana- “skunk”.

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije iz BiH, regiona i zemalja EU, u okviru predmeta kodnog naziva “Transporter” provode obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine opojnih droga, kako iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, tako i iz BiH prema zemljama EU, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo