4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

01.12.2021 / 23:24 Fudbal - Premiership

Liverpool deklasirao Everton u Merseyside derbiju

Liverpool deklasirao Everton u Merseyside derbiju
Foto: Twitter
Odigrano je šest utakmica 14. kola engleske Premier lige, a velika pažnja bila je usmjerena na Goodison Park, gdje su se sastali veliki gradski rivali Everton i Liverpool. Redsi su “istopili” Karamele, a slavili su sa 1:4.

Kloppova “mašinerija” povela je u devetoj minuti golom Hendersona, a samo deset minuta kasnije Salah je nastavio fantastičnu formu i pogodio je za 0:2. Gray je u 38. minuti barem kratko vratio nadu Evertonu kada je smanjio na 1:2.

Ipak, Redsi su u nastavku uništili velike gradske rivale. Prvo je Salah po drugi put na utakmici zatresao mrežu Everton, a potom je Jota u 79. minuti na asistenciju Robertsona pogodio za konačan rezultat velikog derbija – 1:4.

Chelsea je slavio na gostovanju kod Watforda (1:2), ali su ovaj susret obilježile neprijatne scene. Naime, jedan navijač Watforda doživio je srčani udar na tribinama i ukazivana mu je pomoć, a susret je prekinut oko pola sata.

Nakon prekida, u 29. minuti Mount je na asistenciju Havertza pogodio za 0:1, ali je Dennis izjednačio u 43. minuti. Imao je Watford šansi i da dođe do prednosti, ali nisu iskoristili šanse. Zato jeste svoju Ziyech koji je u 72. minuti donio pobjedu Plavcima.

Osim Liverpoola i Manchester City je nastavio pratiti prvoplasirani Chelsea, a Građani su večeras savladali Aston Villu sa 1:2. Dias je pogodio u 27. minuti, a Silva u 43. za goste. Watkins je smanjio na 1:2 u 47. minuti, ali Vilenjaci nisu imali snage za nešto više i do kraja se rezultat nije mijenjao.

Premier liga, 14. kolo:

Southampton – Leicester 2:2

Watford – Chelsea 1:2

West Ham – Brighton 1:1

Wolves – Burnley 0:0

Aston Villa – Manchester City 1:2

Everton – Liverpool 1:4


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo