3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

30.11.2021 / 18:40 Ekonomija - Vlada FBIH

Novalić s predstavnicima IFC-a o modalitetima buduće saradnje

Novalić s predstavnicima IFC-a o modalitetima buduće saradnje
Foto: FENA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC) koja djeluje u sklopu grupacije Svjetske banke.

Delegaciju IFC-a predvodili su menadžerica za programe javno-privatnog partnerstva za Evropu Mehita Sylla i viši službenik za investicije javno-privatnog partnerstva Nicole R. Saporiti.

Na sastanku se razgovaralo o modalitetima buduće saradnje.

Federalni premijer je iskoristio ovu prigodu da goste iz IFC-a informiše o tome da je Vlada Federacije BiH nedavno utvrdila Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, te isti uputila u parlamentarnu proceduru.

Predstavnike IFC-a posebno su zanimali prioriteti Vlade FBiH, kao i to gdje bi dosadašnje veliko iskustvo IFC-a moglo pomoći u budućim projektima javno-privatnog partnerstva. Istaknuto je da bi sektori transporta i energetske tranzicije bili ti koji bi nekad mogli biti predmetom projekata javno-privatnog partnerstva.

Premijer Novalić upoznao je sagovornike o sadašnjim pozitivnim ekonomskim pokazateljima za Federaciju BiH.

Iz IFC-a su naglasili da ostaju otvoreni za nastavak dobre saradnje s Vladom Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo