3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

30.11.2021 / 12:39 BiH - U 16:30

OC Bjelašnica prvi u regionu večeras otvara sezonu

OC Bjelašnica prvi u regionu večeras otvara sezonu

Skijaška sezona 2021/2022. na najvišem ski-centru u BiH - OC Bjelašnica,  počinje večeras noćnim skijanjem sa početkom u 16.30 sati.

Tradicionalno, poduzeće ZOI'84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi „Kolijevka“. Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sat, a 4. decembra 2021. godine planirano je otvaranje ostalih staza.

Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju. Pušten je u rad sistem za vještačko osnježenje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI'84 najavljuje i značajna unapređenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone.

Riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog "BX" lifta, koji će povećati kapacitete sa 600 na 2.250 skijaša na sat i biće pušten u funkciju 15. decembra 2021., vještačkom osnježenju kompletne staze „Kolijevka“, kao i izradi novog ski-data sistema, koji omogućava jednostavniju kupovinu ski-karata.

 - Nova Uprava preuzela je upravljanje JKP ZOI'84 početkom proljeća ove godine te, uprkos brojnim izazovima i  ograničenjima, učinili smo sve da unaprijedimo uslove skijanja  i dočekamo naše korisnike sa pozitivnim promjenama  - kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI'84.

ZOI'84 odgovornost stavlja na prvo mjesto, te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone.

  - Nova Uprava ZOI'84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u lockdown-u, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta - rekao je Mehić, saopćeno je iz ZOI'84.


(Vijesti.ba )

Izdvajamo