28°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 28°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

30.11.2021 / 11:43 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda
Foto: Arhiv

Izjava Milorada Dodika za britanski Guardian da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o njegovoj potpunoj političkoj dezorijentisanosti, smatra predsjednik SDS Mirko Šarović.

- Nikada nijedan funkcioner SDS koji je bio pod sankcijama, a koje sam i lično podnio, nije ispred sebe stavljao interes Republike Srpske i svog naroda, bez obzira koliko su te sankcije bile nepravedne i neprimjerene. Svi smo mi te sankcije podnosili dostojanstveno, za razliku od Dodika koji se poistovjećuje sa Republikom Srpskom i njenu sudbinu vezuje za svoju - naglasio je Šarović.

Dodao je kako Dodikova politika očigledno nije rezultat nikakvog političkog ubjeđenja ili realne procjene opšteg interesa naroda, nego isključivo politika revanšizma i lične pozicije za koju je spreman da sve žrtvuje, saopćeno je iz SDS-a.

Šarović posebno istače činjenicu da „u ovom momentu niko od velikih sila i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma ne dovodi u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i poziciju Republike Srpske, iako mi u Srpskoj demokratskoj stranci cijenimo da će tih pokušaja biti i da na njih treba dati dobar i pametan odgovor“.

- Ovo što Dodik radi nije dobar odgovor i realan nacionalni interes. Rješenje nije u konfrontaciji ni sa SAD ni sa Evropskom unijom, u šta nas on uvodi, rizikujući da Srbi i Republika Srpska postanu politički slučaj za velike sile kojim će se oni baviti na ovaj ili onaj način. Nama je potrebna politika izbalansiranih odnosa i sa Istokom i sa Zapadom, a prije svega garanata potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma - naglasio je Šarović.(Vijesti.ba)

Izdvajamo