14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

30.11.2021 / 09:36 Ostali sportovi - Sarajevo

Održan KUP BiH u streljaštvu: Sarajevo najuspješnije

Održan KUP BiH u streljaštvu: Sarajevo najuspješnije

Jučer se u streljani Sportske dvorane Goran Čengić održao KUP Bosne i Hercegovine u streljaštvu za 2021. godinu za seniorske kategorije.

Najuspješniji su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su osvojili pet tutula pobjednika KUP-a, sve tri ekipne i dvije pojedinačne. Nastupili su najbolji strijelci iz dvanaest klubova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na Kup-u Bosne i Hercegovine postavljena su i dva Nova državna rekorda. Segemdina Bjelošević takmičarka Streljačkog kluba Sarajevo je u disciplini zračna puška pogodila 626,5 krugova i postavila Novi državni rekord, a u disciplini zračni pištolj Nikola Jovičić iz SK Geofon je sa 580 krugova takođe postavio Novi državni rekord.

Tehnički rezultati:

U gađanju zračnom puškom za seniorke ekipa SK Sarajevo (Bjelošević, Onešćuk i Mehmedović) je sa pogođenih 1836,5 krugova slavila ispred takmičarki SK Geofon i SSK Željezničar koje su imale 1824,8 krugova odnosno 1790,6 krugova. Takmičarke SK Sarajevo su ove godine pored titule pobjednica KUP-a BiH osvojile Državno prvenstvo kao i Premijer ligu BiH.

Pojedinačno najuspješnija je bila Segmedina Bjelošević koja je imala rezultat od 626,5 krugova.

Drugo mjesto osvojila je Nadina Omerbašić (SK Tešanj) sa pogođenih 614,7 krugova, a treće Sofija Kovačević (SK Gefon) sa pogođenih 613,4 kruga.

Kod seniora u gađanju zračnom puškom ekipa SK Sarajevo (Džanković, Memišević i Ćorić) sa 1845,3 kruga slavila je ispred takmičara SK Visoko (1808,6 krugova) i SK Geofon koji su imali 1793,0 kruga.

Takmičari SK Sarajevo su kao i njihove klupske kolegice ove godine pored titule pobjednika KUP-a BiH osvojili Državno prvenstvo kao i Premijer ligu BiH.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio takmičar SK Sarajevo Nedžad Džanković ispred klupskog kolege Emira Memiševića. Džanković je imao 623,9 pogođenih krugova, a Memišević 616,3 kruga, dok je treće mjesto osvojio Matej Rašić SK Geofon sa 616,2 kruga.

I u disciplini zračni pištolj najupješniji su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo (Bejdić, Kofrc, Krečo) koji su imali 1623 kruga,
dok su drugo mjesto osvojili takmičari SK Visoko sa pogođenih 1608 krugova, a treće SK Mladost sa 1596 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji Nikola Jovičić (SK Geofon) je imao odličnih 580 krugova, te je bio bolji od Siniše Petkovića SK TRB sa pogođenih 561. Treže mjesto je osvojio Belmin Mešanović (SK Visoko) koji je pogodio 558 krugova.

U disciplini zračni pištolj za žene prvo mjesto pripalo je Aidi Hunček Pita (SK Visoko) koja je imala 538 krugova, drugo Amini Osmanović (SK Visoko) sa pogođenih 533 kruga, a treće Sofiji Rakić sa 531 krugom.

Takmičari Bjelošević, Džanković i Jovičić su ove godine pokazali da su najbolji u svojim disciplinama uz osvojene sve tri titule, titule državnog prvaka, pobjednika Premijer lige BiH kao i pobjednika Kup-a BiH, te su i državni rekorderi.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo