10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

30.11.2021 / 09:15 BiH - Zimska služba

U Sarajevu 49 vozila i 110 radnika čisti snijeg

U Sarajevu 49 vozila i 110 radnika čisti snijeg
Foto: Ilustracija

Ekipe Zimske službe KJKP "Rad" i jutros čiste snijeg na području Sarajeva. 

Ekipe su počele čišćenje  jučer u poslijepodnevnim satima kada je počeo padati prvi snijeg i vršeno je čišćenje saobraćajnica prvog i drugog prioriteta. Ekipe su radile i tokom noći, a jutros se kreće sa aktivnostima na čišćenju trećeg i četvrtog prioritata - kazao je Feni glasnovogornik KJKP Rad Mirza Ramić. 

Istakao je da je jutros na terenu 49 vozila koja su angažirana na čišćenju ulica, te 110 radnika koji ručno čiste pješačke prostore - trotoare i druge javne površine koje koriste pješaci. Dodao je da je noćas bilo agažirano 60 radnika na čišćenju stepeništa, prilaza značajnim objektima. 

- Shodno vremenskim prilikama u narednom periodu jer se najavljuju niske temperature radit će se na na posipanju saobraćajnica kako se ne bi stvarala poledica - kazao je Ramić.  

Ramić je istakao da KJKP Rad ima potpisane ugovore sa četiri gradske općine kada je u pitanju održavanje saobraćajnica od općinskog značaja, te napomenuo da održavanje pješačkih prostora, mostova, stepeništa na području Općine Novi Grad održava drugo preduzeće, a KJKP Rad je zadužen samo za saobraćajnice. 

- Potpisan je i ugovor sa Direkcijom za ceste kada je u pitanju održavanje saobraćajnica od kantonalnog značaja na području četiri gradske općine - dodao je.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo