28°C
Mostar 31°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

30.11.2021 / 09:12 BiH - U 10 sati

Skupština KS danas o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja

Skupština KS danas o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja
Foto: Arhiv

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, 45. po redu, bit će održana danas s početkom u 10:00 sati, a na dnevnom redu će se, između ostalog, naći i Nacrt budžeta za 2022. godinu.

Također, na dnevnom redu se nalazi i Informacija Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, sa inspekcijskim nalazom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS – Inspektorat, sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu, piše N1.

Osim toga, razmatrat će se i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u ovom kantonu.

Osim navedenog, na dnevnom redu Skupštine KS će se naći i nekoliko nacrta zakona poput zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na naslijeđe i poklone, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama KS, zakona o izmjenama Zakona o vodama KS, te zakona o kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju.

Podsjetimo da je 3. novembra usvojen rebalans budžeta za 2021. godinu u iznosu od 1.143.274.972 KM u Kantonu Sarajevo.

Kolegij Skupštine KS zakazao je narednu, 46. radnu sjednicu za 14. decembar 2021. godine.(Vijesti.ba)

Izdvajamo