8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

30.11.2021 / 08:52 Fudbal - Čestitao Messiju

Lewandowski se oglasio nakon što je Messi osvojio Zlatnu loptu

Lewandowski se oglasio nakon što je Messi osvojio Zlatnu loptu
Foto: EPA

Lionel Messi je sinoć po sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu, a slavio je ispred napadača Bayerna Roberta Lewandowskog. Imao je Messi 33 boda više od Poljaka, a kao treći u izboru završio je italijanski veznjak Jorginho.

Lewandowski se oglasio jutro nakon dodjele nagrade i čestitao Messiju na sedmom najvećem individualnom priznanju.

"Prvo želim čestitati Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može osvojiti neku individualnu nagradu bez pomoći jake momčadi i vjernih navijača", poručio je Lewa i dodao.

"Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala suigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači. I ono najvažnije, veliko hvala mojoj obitelji, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno daju podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha."


 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)




(Vijesti.ba)

Izdvajamo