19°C
Mostar 25°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

29.11.2021 / 18:28 Politika - Lider SDA

Izetbegović: Vrši se pritisak na sve strane, ponajmanje na HDZ

Izetbegović: Vrši se pritisak na sve strane, ponajmanje na HDZ
Foto: FENA

Predsjednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je nakon susreta sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst da nema konkretnih pomaka.

- Osjeća se kritična masa na takoreći probosanskoj strani da se neće izaći u susret ničemu što je jednostrano. Moraju se uraditi izmjene i kada je u pitanju Federacija Bosne i Hercegovine budući da imamo blokadu imenovanja novog saziva Vlade FBiH, popunjavanja Ustavnog suda, a više od 150 akata stoji u Domu naroda Federalnog parlamenta - podsjetio je Izetbegović.

Takve stvari moraju se riješiti - ili će biti sve riješeno ili ništa neće biti riješeno, naglasio je Izetbegović, izražavajući zadovoljstvo da su i ostali u probosanskom bloku sličnog mišljenja te Izetbegović dodaje da se neće moći izaći u susret samo HDZ-u.

Navodi da nije bilo prijetnje sankcijama, ali je potvrdio da se vrši pritisak na sve strane, ali ponajmanje na HDZ. No, dodaje da niko od njih nije u politici od jučer.

U toku je susret dužnosnika SAD-a i EU s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, a planirana je i svečana večera.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo