29°C
Mostar 32°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 34°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

27.11.2021 / 17:50 Regija - Produžen mu mandat

Vučić ostaje predsjednik SNS-a do izbora

Vučić ostaje predsjednik SNS-a do izbora
Foto: Agencije

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan prijedlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a, kazala je od danas potpredsjednica te stranke Ana Brnabić.

Kako je navela, nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rješenje koje podrazumijeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika SNS-a.

- Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mjesnih, gradskih odbora bila je da predsjednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsjednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsjednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rješenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore - kazala je Brnabić.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Na današnjoj sjednici Skupštine, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog djelovanja SNS-a, Izvještaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsjednika Izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove Predsjedništva stranke.

Novi potpredsjednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Ðurić, Marko Ðurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić kaže da je danas izabrano manje od 100 članova Predsjedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsjedništva žene.

- Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsjedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smjenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vrijeme kroz Akademiju mladih lidera - navela je.

U tom smislu istakla je i da je jedan od potpredsjednika stranke mlada Nevena Ðurić, kojoj su na prijedlog Aleksandra Vučića dali puno povjerenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primjer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.


(Vijesti.ba / BN TV)

Izdvajamo