29°C
Mostar 32°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 34°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

27.11.2021 / 17:38 BiH - Hiljadugodišnja historija

Banjaluka: Izložba "Stara Bosna" povodom Dana državnosti BiH

Banjaluka: Izložba "Stara Bosna" povodom Dana državnosti BiH
Foto: Ured potpredsjednika RS-a

U Banjaluci je večeras održana izložba "Stara Bosna" u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Organizatori izložbe bili su potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić i Galerija "Preporod" Zenica.

Slike koje su izložene i prezentovane na izložbi su rađene različitim tehnikama sa motivima stare Bosne kojom su umjetnici prikazali hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.

Izložbu "Stara Bosna" je otvorio potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić.

- Ovom večerašnjom izložbom sa motivima naše domovine Bosne i Hercegovine, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ovdje u Banjoj Luci mi svjedočimo snagu naše domovine. Ova izložba predstavlja nastavak kontinuiteta obilježavanja Dana državnosti Bosne i Heregovine u ovom dijelu naše domovine.

Mi trebamo da njegujemo nacionalne praznike naše domovine bez obzira na pokušaje separatista da nam ospore ovaj praznik i da nas onemoguće u njegovom obilježavanju. Naša ljubav prema Bosni i Hercegovini treba da pobijedi njihovu mržnju.

Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana čak i onih koji je ne vole i koji bi je rado podijelili, da ne postoji i da joj se ime ne spominje. Historijski korijeni Bosne i Hercegovine toliko su duboki i jaki da je nisu uspjeli podijeliti i uništiti ni mnogo jači neprijatelji od ovih današnjih. Zbog toga je Bosna i Hercegovina opstajala kroz historiju i zbog toga će opstajati u budućnosti.

Mi trebamo svakim danom jačati našu ljubav, naše patriotsko osjećanje spram pripadnosti našoj domovini, jer mi nemamo rezervne domovine. Jaka i stabilna Bosna i Hercegovina garant je opstanka našeg naroda, ne samo na ovim prostorima, već u cijelom svijetu.

Budite ponosni što ste državljani Bosne i Hercegovine i što obilježavamo svi zajedno Dan državnosti Bosne i Hercegovine ovdje u Banjoj Luci - poručio je Salkić.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo