8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

27.11.2021 / 17:13 Fudbal - Premijer liga

Zrinjski u Mostaru slavio nad Posušjem

Zrinjski u Mostaru slavio nad Posušjem
Foto: SportCentar

Zrinjski je pobijedio Posušje sa 3:1 u utakmici 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plemići su ovim izjednačili klupski rekord od osam uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu, a to su napravili još u sezoni 2013/2014 pod vodstvom Branka Karačića.

Prvi pokušaj na stadionu Pod Bijelim brijegom desio se u sedmoj minuti. Jukić je iz slobodnjaka poslao loptu preko gola. Zlomislić je pogodio prečku nakon jedne nesigurne intervencije golmana Posušja u 17. minuti. Četiri minute poslije Barišić je loše pokušao glavom. Stoper Zrinjskog glavom je poslao loptu preko protivničkog gola.

Plemići su poveli novim golom Bilbije. Jukić je centrirao iz slobodnjaka, a iskusni napadač mostarskog kluba je malo zahvatio loptu glavom i skrenuo je u mrežu. Samo dvije minute poslije gosti su imali veliku šansu, no Čondrić je odbranio udarac Leke. U finišu prvog dijela Posušje je još jednom zaprijetilo, ali je udarac Lauša išao ravno u Čondrića i završen je prvi dio rezultatom 1:0.

Samo nakon dvije minute igre u drugom poluvremenu viđena je sjajna akcija Plemića, a na kraju je pogodio Juranović za 2:0 nakon maestralnog centaršuta Zlomislića. Posušje se ekspresno vratilo. Lauš je postigao sjajan pogodak u 49. minuti. Dugo nije bilo prilika, a u 77. minuti Horić je oborio Juranovića i dosuđen je penal za domaće.

Siguran sa bijele tačke za 3:1 bio je Bilbija. Iskusnom napadaču Plemića ovo je bio 16 gol ove sezone, a 106. ukupno u Premijer ligi BiH čime je prišao legendarnom Wagneru na 19 pogodaka. Podsjetimo, Brazilac je najbolji strijelac Premijer lige BiH svih vremena. Do kraja rezultat se nije mijenjao.

HŠK Zrinjski – HŠK Posušje 3:1

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Sudija: Admir Musić (Sarajevo). Žuti kartoni: Barišić T. (Posušje).

HŠK ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Memija, Savić (od 46’ Kamenar), Zlomislić, Sabljić, Jukić, Juranović, Bilbija.

HŠK POSUŠJE: Baćak, Barišić J., Horić, Šuta, Ljubić, Bešlić, Leko, Krišto, Barišić T. (od 46’ Vukoja), Begić D., Lauš.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo