29°C
Mostar 32°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 34°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

27.11.2021 / 16:36 BiH - Banjaluka

Porušena "Kajak terasa" u vlasništvu Mila Radišića

Porušena "Kajak terasa" u vlasništvu Mila Radišića
Foto: BN TV

Porušena je "Kajak terasa" u vlasništvu Mila Radišića. Gradonačelnik Banjaluke poručio je da se zakon mora poštovati i da je počelo vraćanje gradske imovine.

- Danas smo tu da ispravimo višegodišnju nepravdu - rekao je Draško Stanivuković obraćajući se medijima.

- Došli smo da pošaljemo poruku da je grad veći od pojedinca. Rušenjem ovog objekta stavljamo institucije u prvi plan. Uvjeravali su nas da nismo u pravu. Ovo je treća sreća. Rekao sam kada dođem treći put ovo će biti srušeno.

Kladili su se da li ću srušiti ili ne, evo danas je pravda zadovoljena. Isti ti kojim danas rušimo ovo biće jednaki kada donesu papir. Svi smo u istoj ravni. Nema privilegovanih. Ponosan sam što su danas sa mnom oni koji su vjerovali - ističe Stanivuković.

Navodi da će ova slika obići cijeli svijet jer "rušenjem ove terase počinjemo da gradimo i da vraćamo imovinu koja je gradska".

Među okupljenima je bio i Željko Vulić, koji je godinama vodio pravnu borbu sa firmom "Grand trejd" Mila Radišića i sprječavao gradnju pored njegove kuće.

Podsjećamo, porodica Radišić jučer je započela uklanjanje "Kajak terase", a Stanivuković je najavio da će on ukloniti ono što oni do danas ne stignu i tu početi s izgradnjom mini parka.


(Vijesti.ba / BN TV)

Izdvajamo