-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

25.11.2021 / 16:24 Politika - HDZ forsira, SDA toleriše

Sramna poruka Varhelyia u Mostaru: Grad podijeljen zastavama primjer za BiH

Sramna poruka Varhelyia u Mostaru: Grad podijeljen zastavama primjer za BiH
Foto: Vijesti.ba

Komesar EU za proširenje Oliver Varhelyi u pratnji šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera danas se u Mostaru sastao s gradonačelnikom Mariom Kordićem i predsjednikom GV Salemom Marićem.

Na sastanku je naglašeno kako je Mostar danas pozitivan primjer saradnje i suživota u BiH te da može biti primjer za ostatak države na svim razinama. 

A o kakvom se primjeru radi i kakvu BiH u budućnosti EU vidi najbolje svjedoči upravo Mostar na današnji dan. Podijeljen čak i simbolički. Na ulicama u istočnom dijelu grada se ovogodišnji Dana državnosti vijore zastave BiH, a u zapadnom trobojke tzv. Herceg-Bosne.

Dan državnosti jučer su obilježile škole u koje idu bošnjačka djeca i to ne kako je bilo planirano u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, već u Narodnom pozorištu. Naime, na ulazu u Kosaču čekala ih je četiri metra velika zastava tzv. Herceg Bosne pa je bošnjački ministar koji je osmislio proslavu u 'Hrvatskom domu' naredio povlačenje. 

Ako je ovakav Mostar koji forsira HDZ, a toleriše SDA model za EU, onda je to model podjele BiH. Zato je njena državnost danad upitnija nego ikad i ispit za sve patriotske snage.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo