14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

25.11.2021 / 14:29 Politika - Lider SDA

Izetbegović o detaljima sastanka s Čovićem i Dodikom

Izetbegović o detaljima sastanka s Čovićem i Dodikom
Foto: FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ocijenio je sastanak predstavnika vodećih političkih partija u BiH ...

... sa evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Várhelyijem, sinoć u Sarajevu, uspješnimn 'utoliko što se razgovaralo i što se pokušavaju približiti stavovi'.

- Na sastanku su bile stare teme. Međutim, ti sastanci su više u funkciji toga da se ipak sjedne, da Milorad Dodik sjedne sa Draganom Čovićem i samnom i da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera da bi se eventualno omogućili neki pomaci. Naravno, tražio se izlaz iz krize. Bili smo sva trojica jučer, mislim da želimo da se kriza prevaziđe i ide naprijed - naglasio je danas u izjavi novinarima Bakir Izetbegović.

Na sastanku u rezidenciji Delegacije Evropske unije, u srijedu navečer u Sarajevu, sa šefom Delegacije EU Johannom Sattlerom i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem bili su lideri vladajućih političkih partija u Bosni i Hercegovini (predsjednik HDZ-a) Dragan Čović, Bakir Izetbegović (predsjednik SDA) i Milorad Dodik (predsjednik SNSD-a).



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo