0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

25.11.2021 / 14:12 BiH - Frank-Walter Steinmeier

Njemački predsjednik: BiH se može pouzdati u našu podršku

Njemački predsjednik: BiH se može pouzdati u našu podršku
Frank-Walter Steinmeier / Vijesti.ba
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier čestitao je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i građanima BiH Dan državnosti.

- Dozvolite da Vama i građanima Vaše zemlje najsrdačnije čestitam povodom nacionalnog praznika Bosne i Hercegovine koji se održava 25. novembra.

Bosna i Hercegovina je za Njemačku blizak partner s kojim sarađuje u duhu uzajamnog povjerenja. O tome vjerno svjedoče naši mnogobrojni i raznovrsni odnosi u oblasti politike, privrede i kulture.

Njemačka se nedvosmisleno zalaže za evropsku perspektivu BiH te će Vašoj zemlji i ubuduće pružati podršku u provedbi reformi neophodnih za put ka članstvu u Evropskoj uniji. Zato je potrebno da politički akteri na lokalnom nivou budu svjesni svoje odgovornosti u interesu građana - kazao je on.

Steinmeier je dalje naveo da polarizacija društva po etničkim linijama nanosi štetu budućnosti BiH.

- Bosna i Hercegovina može se pouzdati u podršku koju će Njemačka pružati provedbi ozbiljnih reformi, prije svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv organiziranog kriminala.

Dozvolite da, uz čestitke građanima BiH, uputim i Vama svoje najljepše želje za Vaše lično dobro – navodi se u čestitki njemačkog predsjednika.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo