-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

25.11.2021 / 11:50 Politika - Bez rasprave

Crnadak: Očito je Dodik odustao od povlačenja iz OS BiH

Crnadak: Očito je Dodik odustao od povlačenja iz OS BiH
Igor Crnadak / Vijesti.ba
Crnadak ističe da u ovom slučaju vidimo da je SNSD dozvolio "njemačkom turisti", kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Кolegijuma i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine RS.

- SNSD već duži vremenski period svakim danom sve više ponižava i omalovažava Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali današnja izjava gospodina Кristijana Šmita razotkrila je da takvom SNSD-ovom ponašanju nema kraja, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da, iako je Кolegijum NSRS utvrdio dnevni red posebne sjednice o vraćanju nadležnosti, za koju je Milorad Dodik potvrdio da će biti održana 10. decembra, danas je gospodin Šmit izjavio da će najmanje jedna od pet tačaka posebne sjednice, ona koja se odnosi na Oružane snage BiH, biti skinuta.

- SNSD je očigledno, poslije razgovora sa strancima, odustao od demontiranja Oružanih snaga, bez rasprave na Кolegijumu Narodne skupštine koji je tu tačku već uvrstio u dnevni red. Najžalosnije od svega je to da je SNSD pristao da odustajanje od vraćanja nadležnosti u oblasti odbrane javnosti Republike Srpske saopštio gospodin Šmit, kojeg oni navodno ne priznaju.

Crnadak ističe da u ovom slučaju vidimo da je SNSD dozvolio "njemačkom turisti", kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Кolegijuma i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske.

- Nakon što smo vidjeli da SNSD-ova Vlada gospodinu Šmitu, kojeg ne priznaje kao visokog predstavnika, obezbjeđuje najviši stepen zaštite MUP-a Republike Srpske, konačno se sada sva licemjernost SNSD-ove politike jasno pokazala, zaključuje Crnadak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo