0°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

25.11.2021 / 11:16 Fudbal - Legenda Liverpoola

PSG s Messijem, Neymarom i Mbappeom nema šanse da osvoji LP

PSG s Messijem, Neymarom i Mbappeom nema šanse da osvoji LP
Foto: Vijesti.ba
Legendarni nogometaš Liverpoola Jamie Carragher, koji godinama radi kao analitičar na Sky Sportsu, tvrdi da Paris Saint-Germain ne može osvojiti Ligu prvaka s Lionelom Messijem.

PSG je sinoć u 5. kolu Lige prvaka izgubio u gostima od Manchester Cityja (2:1). Francuzi su poveli golom Kyliana Mbappea, ali Raheem Sterling i Gabriel Jesus režirali su preokret domaće ekipe, koja je zasluženo slavila.

Carragher smatra da nijedna vrhunska ekipa ne može priuštiti putnika u ekipi, odnosno igrača koji se ne zalaže maksimalno, posebno u fazi odbrane. On napominje da PSG ima tri takva igrača - Messija, Neymara i Mbappea.

"Ne vjerujem da sadašnje ekipe mogu nositi bilo koga. Od četiri kluba za koja vjerujem da mogu osvojiti Ligu prvaka, a to su Manchester City, Liverpool, Chelsea i Bayern, nijedan ne može nositi jednog putnika u ekipi. PSG nosi tri putnika i apsolutno nemaju šansu da osvoje Ligu prvaka. PSG apsolutno nema šansi", rekao je bivši reprezentativac Engleske.

Legenda Liverpoola posebno se osvrnula na Mbappea. Od ovog mladog igrača očekuje mnogo više truda na utakmicama. Englez može razumjeti Messija, koji je mnogo stariji, ali ne i mladu francusku zvijezdu.

"Frustriran sam dok to gledam, jer Mbappe se mora boriti više neko itko drugi. Mesija, koji ima 34 godine, nekako mogu razumjeti, da se mora čuvati u određenim trenucima. I dalje mislim da ni njega ekipa ne može nositi. Ne zaboravimo da Barcelona dugo nije osvojila Ligu prvaka. Ali Mbappe ima 22 godine i trebao bi sprintati natrag i pomagati suigračima protiv vrhunske ekipe Manchester Cityja", poručio je Carragher.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo