10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

24.11.2021 / 22:56 Fudbal - Liga prvaka

City preokretom do pobjede protiv PSG-a, veliki trijumf Sportinga, Messias heroj Milana

City preokretom do pobjede protiv PSG-a, veliki trijumf Sportinga, Messias heroj Milana

Utakmicama u grupama A, B, C i D večeras je kompletirano 5. kolo grupne faze Lige prvaka, a saznali smo još neke putnike u osminu finala.

U derbiju večeri na Etihadu su se sastali Manchester City i PSG, a bilo je 2:1 za Građane. Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu, pošto Građani u prvom nisu uspjeli da krunišu svoju bolju igru.

U 50. minuti Kylian Mbappe šokira domaće i dovodi Svece u vodstvo od 0:1, a Raheem Sterling desetak minuta poslije poravnava na 1:1. Imale su ekipe još po nekoliko šansi nakon toga, veliku je propustio Neymar, a to je odmah kažnjeno na drugoj strani. Bernardo Silva je dodao do Gabriela Jesusa, a Brazilac je pogodio za 2:1. To je bio i konačan rezultat.

U drugom meču grupe A Leipzig je u gostima razbio Club Brugge sa 0:5, ali njemački tim je tako tek ušao u igru za plasman u Evropsku ligu s trećeg mjesta.

Sporting je u Lisabonu slavio veliki trijumf nad Borussijom iz Dortmunda od 3:1, pa se portugalski tim tako plasirao u nokaut fazu, bez koje ostaju Milioneri. Za Sporting je dva gola dao Pedro Goncalves, a jedan Porro, te su tako svoj tim doveli na drugo mjesto sa tri boda više od Dortmunda, od kojeg lisabonski tim ima bolji međusobni omjer.

Jedini strijelac je večeras za Dortmund bio Malen u sudijskoj nadoknadi.

Real Madrid je u Tiraspolju sa 0:3 razbio Sheriff i revanširao mu se za šokantan poraz na Bernabeuu. Strijelci za Kraljevski tim bili su Alaba, Kroos i Benzema.

Tako je Real ovjerio prolazak u osminu finala, u kojoj je sada definitivno i Inter. Sheriff će na proljeće nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi.

Liverpool je stigao i do pete pobjede u pet mečeva, pošto je na Anfieldu sa 2:0 nadigrao Porto. Alcantara i Salah bili su strijelci za Redse, a u drugom meču grupe Milan je stigao do velike pobjede pošto je sa 0:1 savladao Atletico Madrid u gostima. Rezervista Messias je pogodio za 0:1 u 87. minuti, a s ta tri boda Milan je izbio na treće mjesto. Sada ima četiri boda i eventualnom pobjedom u posljednjem kolu može i do nokaut faze.

Rade Krunić je bio starter za Rossonere, a teren je napustio u 65. minuti.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo