7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

24.11.2021 / 22:16 Fudbal - Liga prvaka

Džeko: Hvala Bogu da nisu izabrali Brozovića, nagradu mogu dati sinu

Džeko: Hvala Bogu da nisu izabrali Brozovića, nagradu mogu dati  sinu

Inter je večeras na Giuseppe Meazzi sa 2:0 savladao Shakhtar u 5. kolu Lige prvaka.

Pobjedu je Nerazzurrima donio izvrsni Edin Džeko, koji je postigao oba pogotka. Pogađao je u 61. i 67. minuti utakmice, a tako se iskupio za nekoliko promašaja u prvom dijelu.

“Inter me je potpisao da dajem golove i trudim se da dam svoj doprinos. U prvom poluvremenu smo napravili dosta grešaka, ali i njihov golman je bio dobar. Morate biti strpljivi, bez primljenog gola, a onda u u drugom poluvremenu konačno smo uspjeli postići dva”, rekao je Džeko odmah nakon utakmice.

“Osvojili smo tri ključna boda. Lopta nije htjela da uđe u prvom poluvremenu, ali i drugo poluvrijeme je djelovalo prokleto sa poništenim golovima. Ipak, na kraju smo uspjeli. U pauzi nam je trener Inzaghi rekao da nastavimo igrati kao u prvom poluvremenu jer ekipa je bila veoma dobra”, otkrio je Džeko.

Džeko je drugi gol postigao nakon sjajnog centaršuta Perišića, koji ga je pronašao usamljenog na drugoj stativi.

“Taj centaršut je bio pola gola, zato sam odmah otišao kod njega da mu se zahvalim. Bilo je savršeno”, rekao je Dijamant.

Džeko je, naravno, dobio nagradu za igrača utakmice, a zbog toga se našalio na račun Hrvata Marcela Brozovića.

“Hvala Bogu da ponovo nisu izabrali Brozovića za igrača utakmice, pa ovu nagradu mogu dati svom sinu“, kazao je Džeko, istaknuvši da je još jučer u razgovoru igračima rekao da će sigurno dati gol glavom jer na tom mjestu zaradio povredu i posjekotinu u meču protiv Napolija.

Inače, Džeko je večeras stigao i do velikog jubileja od 50 postignutih golova u UEFA evropskim kupovima.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo