4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

24.11.2021 / 21:09 BiH - Saznajemo

O trošku građana: Ovo je VIP delegacija političara koje ministar Delić vodi u Dubai

O trošku građana: Ovo je VIP delegacija političara koje ministar Delić vodi u Dubai

U Dubaiju se održava najveća svjetska izložba poduzetništva EXPO 2020. Tamo će privrednici iz BiH biti zastupljeni zahvaljujući Ministarstvu privrede KS, odnosno budžetu ovog kantona.

No, to je izgleda ujedno prilika i političarima da 'vide puta'. Kako Vijesti.ba saznaju, ministar privrede KS Adnan Delić u Dubai pod oznakom 'VIP delegacije', a o trošku građana, ima namjeru da povede više od deset kolega političara.

Kako smo saznali, planirano je da sa Delićem na putovanje za Dubai idu Denis Zvizdić u svojstvu predsjedavajućeg PD PSBiH, Elmedin Konaković u svojstvu Delegata u Domu naroda FBiH, ministrica obrazovanja KS Aleksandra Nikolić, premijer KS Edin Forto, gradonačelnici Sarajeva i Banja Luke - Benjamina Karić i Draško Stanivuković, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, zastupnik u Parlamentu BiH Mirko Šarović, ministrica turizma FBiH Edita Đapo, ali i profesor sa privatnog SSST fakulteta Vjekoslav Domljan.

Osim nekolicine nabrojanih, koji rukovode resorima koji su u skladu sa onim što sajam nudi, za većinu ostalih se postavlja pitanje kompetencija i uopće opravdanosti odlaska u Dubai.

Ili se pak radi o pukom korištenju jedne od brojnih pogodnosti koje imaju bh. političari - službena putovanja po destinacijama širom svijeta.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo