8°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 6°C
Bihać 6°C

24.11.2021 / 16:42 Fudbal - Ibrahimović idol

Vlahović: Imponuje mi poređenje sa Ibrahimovićem

Vlahović: Imponuje mi poređenje sa Ibrahimovićem
Foto: Telegraf.rs

Dušan Vlahović u ovom trenutku jedan od najboljih napadača Serie A i vjerojatno najbolji napadač u regiji. Srpski Telegraf je danas objavio veliki intervju s Vlahovićem u kojem je srpski napadač govorio o brojnim temama.

Dotaknuo se Vlahović odnosa i usporedbi s Ibrahimovićem, plasmana Srbije na Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine, ali i svojih planova za budućnost. Izdvojili smo najzanimljivije detalje.

"Što se tiče usporedbe s Ibrahimovićem, ne osjećam se kao njegov nasljednik i smatram da svatko treba imati svoj put. Sigurno da mi imponiraju te priče "Ibrahimović-Vlahović", on je jedan veliki šampion, jedan od najboljih napadača koji su igrali nogomet i zbog svega što je napravio za nogomet, treba još puno vremena proći da bismo se približili njegovom nivou. Samim tim što još uvijek igra na top nivou dovoljno govori o njemu, njegovoj gladi za uspjesima i njegovom karakteru. On je odličan primjer zbog svega što radi i s kakvom energijom radi. Ja se trudim imati neki svoj put, raditi što više na sebi, usavršavati se i ostvarivati što bolje rezultate pa se nadam da ću mu se u budućnosti možda približiti", rekao je između ostalog Vlahović o Ibrahimoviću, a zanimljivo je i što je imao za reći o Ronaldu s kojim je pričao na terenu nakon što je sa Srbijom izbacio Portugal:

"Meni je tata uvijek govorio da nakon svake utakmice, bilo da pobijedim ili izgubim, moram pozdraviti protivničke igrače i suce. Ja to radim i dan-danas. Tako sam otišao i kod Ronalda, a on je u tom trenutku, razumljivo, bio jako nervozan i ljut. Rekao mi je samo, kao što je manje-više poznato, da je taj gol u Beogradu trebao biti priznat, da je to možda okrenulo sve i to je bilo to u principu. Ja sam mu poželio sreću u baražu i rekao sam mu da će proći jer imaju jednog od najboljih igrača na svijetu."




(Vijesti.ba)

Izdvajamo