-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

24.11.2021 / 16:02 Crna hronika - Tužilaštvo BiH

Zatražen pritvor za osobe osumnjičene za međunarodno krijumčarenje narkotika

Zatražen pritvor za osobe osumnjičene za međunarodno krijumčarenje narkotika

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon provedene međunarodne akcije i lišenja slobode osoba osumnjičenih za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet veće količine opojne droge marihuana “skank” sa područja Crne Gore na područje BiH, namijenjene za dalji transport i preprodaju na ilegalnom narko-tržištu.  

Operativnim aktivnostima policijskih organa, a u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, agencije za provođenje zakona uspjele su otkriti i spriječiti krijumčarenje količine od oko 200 kilograma opojne droge koja je zaplijenjena, kao i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva na području BiH.

Tokom provođenja ove operacije ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim institucijama Crne Gore, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo