-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

23.11.2021 / 14:00 Crna hronika - Zaplijenjeno i oružje

SIPA u Trebinju oduzela 200 kilograma marihuane i uhapsila tri osobe

SIPA u Trebinju oduzela 200 kilograma marihuane i uhapsila tri osobe
Foto: SIPA
SIPA je danas na području Trebinja zaplijenila 200 kilograma marihuane, određenu količinu vatrenog naoružanja i eksploziva te su uhapšene tri osobe.

Kako su saopćili iz ove policijske agencije, zapljena je izvršena nakon pretresa više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja.

Uhapšene su tri osobe osumnjičene da su počinile krivična djela "Organizovani kriminal" iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s krivičnim djelom "Neovlašten promet opojnim drogama" iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti se provode u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predati na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo