2°C
Mostar 7°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 4°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

23.11.2021 / 13:14 Regija - Beograd

Odbijen zahtjev za izuzeće sudija u postupku protiv Darka Šarića

Odbijen zahtjev za izuzeće sudija u postupku protiv Darka Šarića
Foto: Arhiv
Zahtjevi Darka Šarića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog međunarodne trgovine narkoticima i njegovih advokata da se izuzme četvoro od petoro sudija Apelacionog suda koji bi trebalo da odlučuju o žalbi na presudu Specijalnog suda u Beogradu, odbijen je.

Kako je prenio portal Nova.rs, zahtjevi Šarićeve odbrane odbijeni su na današnjoj sjednici od strane predsjednika Apelacionog suda u Beogradu.

Tokom jučerašnje sjednice, odbrana je imala primjedbe na sastav vijeća i tražili su izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsjednice veća Nade Hadži Perić, javlja Nova.rs.

U pomenutom postupku, Darko Šarić je označen kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. On je zbog tog krivičnog djela osuđen na 15 godina zatvora, a u pritvoru se nalazi od 2014. godine kada se predao srpskim vlastima.

Inače, sjednica je planirana da traje sedam radnih dana, zaključno sa 30. novembrom i održava se u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Prethodnu drugostepenu presudu u maju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud po vanrednom pravnom lijeku Šarićevih advokata iz procesnih razloga, tj zbog nepropisnog sastava apelacionog vijeća koje je odlučivalo o žalbama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo