-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

23.11.2021 / 08:45 SHOW - Kršenje ugovora

Kevin Spacey osuđen da plati 31 milion odštete produkcijskoj kući

Kevin Spacey osuđen da plati 31 milion odštete produkcijskoj kući

Poznati američki glumac Kevin Spacey morat će da plati 31 milion dolara odštete kompaniji koja je bila producent serije "Kuća od karata" u kojoj je igrao glavnu ulogu, pošto je otpušten zbog tužbe za seksualno uznemiravanje.

Producentska kuća MRC, koja stoji iza hit serije o političkim intrigama u Wasingtonu, tražila je odštetu za izgubljenu zaradu koja se pripisuje glumčevom odlasku iz serije poslije optužbe protiv njega za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

MRC je navela da je poslije optužbe Spaceya suspendovala iz serije i pokrenula internu istragu prema kojoj je glumac odgovoran za pripisano djelo.

Odlazak glumca primorao je producentsku kuću da reorganizuju seriju što je rezultiralo “značajnim gubicima”, dodala je MRC.

Scenario je morao da bude revidiran da bi se isključio lik kojeg je igrao Spacey i da se reorganizuje čitava šesta sezona, smanjena sa 13 na osam epizoda.

MRC je sudsku proceduru pokrenula 2019. Iste godine je sud odbacio tužbu protiv američkog glumca za nepristojno ponašanje i seksualno zlostavljanje u američkoj državi Massachusetts.

Glumac je osvojio dva Oskara, za najboljeg glumca u filmu “Američka ljepota” 1999. godine i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu “Dežurni krivci” iz 1995. godine.(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo