-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 1°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

22.11.2021 / 14:29 Fudbal - Pao dogovor

Mandžukić se vraća u reprezentaciju Hrvatske, bit će Dalićev pomoćnik

Mandžukić se vraća u reprezentaciju Hrvatske, bit će Dalićev pomoćnik
Foto: HNS
Srebrni reprezentativac Hrvatske Mario Mandžukić novi je član stručnog štaba selektora Zlatka Dalića, objavio je HNS.

"Dobrodošao natrag među Vatrene - vjerujemo kako ćeš u trenerskoj ulozi biti jednako uspješan kao i u igračkoj", napisao je HNS u svojoj objavi.

Legendarni hrvatski napadač upisao je HNS-ovu trenersku akademiju prije mjesec dana i pohađa natječaj za UEFA-inu licencu B koja je početak puta prema UEFA-inoj licenci PRO koja je potrebna da bi se vodili klubovi u, recimo, 1. HNL.

Mandžukića čeka 160 sati nastave, nakon čega će ispite morati položiti s, u prosjeku, vrlo dobrim uspjehom, a neće smjeti imati nijednu dvojku. Ako se odluči na upis tečaja za licencu A, što je sasvim očekivano, morat će odraditi godinu dana trenerske prakse, što bi mogao odraditi u stručnom stožeru reprezentacije bude li za to volje s obje strane.

Put do stjecanja licence PRO je vrlo dug i za hrvatske nogometaše puno dulji nego za bivše profesionalce u nekim drugim zemljama, poput Njemačke. Bude li redovit s polaganjem ispita, Mandžukić bi do nje mogao doći za šest do sedam godina i onda bi teoretski mogao postati "pravi" trener. Predavanja za kategorije B, A i PRO Mandžukića će stajati oko 20.000 kuna.

Mandžukić je samo jedan u nizu bivših hrvatskih reprezentativaca i profesionalaca koji su se posljednjih godina odlučili na trenerski posao. HNS-ovu akademiju, koja slovi kao jako dobra, pohađaju Vedran Ćorluka, Ivica Olić, Ognjen Vukojević, Jerko Leko, Mihael Mikić, Mario Carević i brojni drugi.

Mandžukić je igračku karijeru prekinuo 3. septembra.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo