12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

22.11.2021 / 13:49 Fudbal - Poduzimanje pravnih koraka

Necijepljeni nogometaši planiraju tužbe protiv Bayerna

Necijepljeni nogometaši planiraju tužbe protiv Bayerna

Njemačka televizija Bayerischer Rundfunk (BR) danas javlja da je Bayern definitivno odlučio da neće isplaćivati plaću onim igračima koji završe u karanteni zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nisu cijepljeni. Naravno, igračima plaća neće biti isplaćena samo za onaj period koji provedu u karanteni.

Ovakvu odluku Bayerna izazvao je Joshua Kimmich, jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Kimmich zarađuje 20 milijuna eura godišnje, ali se odbija cijepiti pa je zbog te odluke već neko vrijeme u karanteni. Propustio je utakmicu koju je Bayern izgubio od Augsburga u Bundesligi, a propustit će i utakmicu s Dinamo Kijevom u Ligi prvaka.

Osim njega cijepiti se odbijaju Jamal Musiala, Serge Gnabry, Eric-Maxim Choupo-Moting i Michael Cuisance. Kimmicha će tvrdoglavost koštati 768 tisuća eura, ali on ne misli mirno prihvatiti kaznu, piše Index.hr.

Sport1 danas javlja da će Kimmich, ali i ostali igrači kojima Bayern oduzme dio plaće, poduzeti pravne korake kako bi vratio taj novac. Nije poznato kako bi takve tužbe mogle završiti, ali sigurno je da neće dobro utjecati na stanje u svlačionici.



(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo