2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

20.11.2021 / 22:52 Fudbal - Serie A

Milan poražen na Artemio Franchiju, Ibrahimović ispisao nove stranice historije

Milan poražen na Artemio Franchiju, Ibrahimović ispisao nove stranice historije

Milan je poražen na Artemio Franchiju od Fiorentine u utakmici 13. kola italijanske Serije A (4:3), a na ovom meču nevjerovatni Zlatan Ibrahimović je ispisao nove stranice historije.

Ibrahimović je već u petoj minuti zatresao mrežu Viola, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Alfred Duncan je doveo Fiorentinu u prednost u 15. minuti, a u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Riccardo Saponara je udvostručio vodstvo domaćih. Dušan Vlahović je u 60. minuti povisio na 3:0.

Rossoneri su se ekspresno vratili u igru sa dva gola Ibrahimovića. Iskusni švedski napadač postigao je pogotke u 62. i 67. minuti. Ispisao je Ibra tako nove stranice historije. Postao je najstariji igrač koji je u Seriji A postigao više od jednog gola na utakmici i prvi 40-godišnjak koji je postigao dva ili više golova u jednoj utakmici liga petice.

Također, sa 40 godina i 48 dana postao je treći najstariji strijelac u historiji Serije A. Ispred njega su samo Alessandro Costacurta i Silvio Piola, dok je Šveđanin samo za jedan dan prestigao Pietra Vierchowoda.

Milan nije uspio napraviti ništa više nakon ova dva gola, a u 86. minuti sve je riješio Vlahović svojim drugim golom na utakmici kada je pogodio za 4:2. Konačan rezultat postavljen je autogolom Lorenza Venutija u sudijskoj nadoknadi. Rade Krunić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, ušao je sa klupe u 80. minuti kada je zamijenio Rafaela Leaa.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo