6°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

05.11.2021 / 19:21 Rukomet - Prijateljska utakmica

Tijesan poraz podmlađenih 'Zmajeva' protiv Mađarske

Tijesan poraz podmlađenih 'Zmajeva' protiv Mađarske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Budimpešti poražena od Mađarske u prijateljskoj utakmici rezultatom 26:24. Selektor Ivica Obrvan uoči susreta istakao je da rezultat nije imperativ, već da vidi koliko mogu naši mladi rukometaši.

Benjamin Burić je na startu utakmice upisao dvije odbrane, a golovima Alena Ovčine, Mirka Hercega i Ibrahima Haseljića poveli smo protiv Mađarske sa 0:3. U nastavku domaći su uspjeli izjednačiti, a u 17. minuti golom Bendeguza došli su do prednosti od 8:7. Iako smo u istoj minuti ostali bez Marina Vegara na dvije minute, uspjeli smo zadržati priključak za Mađarima.

U posljednjih pet minuta prvog poluvremena Mađarska je postigla tri gola, dok smo mi uspjeli zatresti mrežu samo preko Vegara i domaći su došli do prednosti od 14:11, što je bio konačan rezultat prvog dijela. Na startu drugog dijela Mađarska je na dvije minute ostala bez Stefana, ali to nismo ništa značajno uspjeli iskoristiti.

U toku drugog poluvremena Mađari su uglavnom imali dva gola razlike. Uspjeli smo prići i na pogodak zaostatka, ali nismo imali snage za nešto više. Domaći su u posljednjih deset minuta tri puta zaradili isključenje na dva minuta, ali na kraju smo ipak poraženi sa 26:24.

U našem timu Perić je postigao pet pogodaka, dok su po tri puta pogađali Senjamin Burić, Edin Klis i Vladimir Vranješ. Benjamin Burić je imao pet odbrana, a Admir Ahmetašević osam. U pobjedničkoj ekipi najefikasniji bio je Mathe Dominik sa pet golova.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo