3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

01.11.2021 / 14:47 Rukomet - Sarajevo

Okupila se rukometna reprezentacija BiH za prijateljske susrete s Mađarskom

Okupila se rukometna reprezentacija BiH za prijateljske susrete s Mađarskom
Foto: Arhiv
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu, gdje će se u naredna tri dana pripremati za dva prijateljska meča protiv Mađarske u Budimpešti.

Selektor Ivica Obrvan ranije je objavio spisak igrača na koje računa a na njemu su:

- golmani: Benjamin Burić (SG Flensburg-Handewitt), Nebojša Bojić (Celje Pivovarna Laško), Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Harun Hodžić (Chambery Savoie Mont Blanc)

- krila: Alen Ovčina (Sloboda), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje), Luka Perić (Borac m:tel)

- bekovi: Mirko Herceg (Csurgoi KK), Edin Klis (PPD Zagreb), Marin Vegar (Dobrogea Sud Constanta), Dino Hamidović (Gyongyos), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač CO), Damir Kadrić (Gračanica), Dejan Malinović (Balatonfuredi KSE), Dragan Pavlović (Koper), Berin Keso (Izviđač CO)

- pivotmeni: Vladimir Vranješ (Meshkov Brest), Senjamin Burić (Skjern Handbold), Adin Faljić (PPD Zagreb)

Obrvan je izjavio da je ovu EHF sedmicu iskoristio da okupi nekolicinu mlađih igrača za ove prijateljske utakmice.

- Želimo da vidimo mogućnosti nekolicine mladih igrača, koliko na njih u budućnosti možemo računati, da vidimo njihovo stanje na treninzima i samim utakmicama, uz pomoć onih koji su više godina u reprezentaciji. Dogodila su se dva otkaza - Pavlovića i u zadnji trenutak Perića. Bez obzira što igramo sa vrlo jakom reprezentacijom Mađarske na otvaranju dvorane u Budimpešti nadam se da ćemo se dobro pripremiti i dobro suprotstaviti, a prije svega bez nekog rezultatskog imperativa. To je glavni plan i glavna ideja ovog okupljanja - kazao je Obrvan.

Susreti se igraju u petak, 5. oktobra u 17.15 sati i dan kasnije u 12 sati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo